fredag den 6. april 2012

Parfait og marengs-kys

I morgen aften skal min kæreste og jeg spise ved et vennepar. Vi har i den anledning aftalt at de laver maden og så sørger vi for desserten.
Det viste sig dog at blive en større process da vi ikke rigtigt kunne finde ud af hvad vi skulle lave.
Valget faldt dog på hjemmelavet is med Daim og After Eight som min søster har haft lavet til nytår engang.
Opskriften er taget Bittens blog fra og er simpelthen så lækker. Eller jeg håber i hvert fald min bliver lige så lækker som hendes :D


After Eight. Mmm.

Fløde, æggesnaps og After Eight blandet sammen

Klar til nedfrysning


Til en portion til 3-4 personer skal der bruges:

4 æggeblommer (pasteuriserede)
2-3 dl flormelis
3-5 spsk vanillesukker
2½ dl piskefløde
1-2 pakker Daim
I After Eight versionen brugte jeg omring 10-12 stykker.

Æggeblommerne skal piskes til æggesnaps sammen med flormelis og vanillesukker. Ved siden af piskes fløden stiv og vendes forsigtigt sammen med æggesnapsen. Da det næsten var helt blandet sammen, tilsatte jeg Daim el. After Eight så det blev vendt stille og roligt med.
Derefter hældes blandingen i skåle eller hvad man nu lige føler for, og fryses ned så længe som det er muligt.

Til isen har jeg valgt at lave Marengs-kys fra Hjerteforeningen.

Den blå variant færdigpisket

Kakaovarianten færdigpisket


Begge sat i fine toppe, med en sprøjtepose


Fine og færdigbagte :)

Til en portion til 4 personer som jeg fik 70-80 stykker ud af, skal der bruges:

3 æggehvider
2 dl sukker
3 spsk kakao
3 dråber frugtfarve

Husk at mængderne af farve og kakao er til en hel portion, så de skal halveres hvis du deler portionen :)

Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukkeret lidt efter lidt, mens der piskes. Herefter tilsættes smagen eller farven alt efter hvad man vil. Min portion er delt i to, hvor halvdelen er med kakao og den anden halvdel er med blå frugtfarve. Kom sukkermassen i en sprøjtepose og sæt små toppe på en bageplade beklædt med bagepapir. Man kan også være kreativ og pynte kyssene med chokolade stykker, krymmel eller noget helt andet. Bag dem ved 100° i ca. 1 time. Lad dem køle helt af, inden de kommes i en lufttæt beholder.

Mine skulle bage en god del mere end de skriver i opskriften, men det kan også være fordi jeg havde to plader i ovnen på samme tid.
De er super gode når de er færdige, så de er ventetiden værd :)

Nu håber jeg bare begge dele falder i god jord :)

2 kommentarer:

  1. Hvis det ikke falder i god jord, er de nogle skarn! Det er godt, at du fandt noget at lave :)
    Både Daniel og jeg synes, at dine marengskys er meget smukke.

    SvarSlet